İLAHİYAT FAKÜLTESİ

Sinop’ta “4. Seyyid Bilal Hazretleri Anma Etkinliği” Düzenlendi

Sinop İl Müftülüğü, Sinop Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Sinop Aile Dostluk Eğitim ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen “4. Seyyid Bilal Hazretleri Anma Etkinliği”ne  Üniversitemizin Mahmut Kefevi İslami İlimler Uygulama ve Araştırma Merkezi de katkıda bulunmuştur.

İl Müftülüğü’nün Merkezimizden programa katkı vermesini talep etmesi üzerine, İlahiyat Fakültesi öğretim elemanı Arş. Gör. Muhammet KARAAĞAÇ İlahiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından görevlendirilmiş ve Merkezimiz adına programda “Sinop’un Manevi Mimarı: "Seyyid Bilal” konulu bir konuşma yapmıştır.Seyyid Bilal hakkında akademik çalışması da bulunan Arş. Gör. Muhammet KARAAĞAÇ, programda yaptığı konuşmada genel olarak Seyyid Bilal’in hayatına, Sinop’a geliş tarihi ile ilgili bilgilere ve Sinop’un bir Türk-İslam şehri haline gelmesindeki katkılarına yer vermiştir.

Kalite