İLAHİYAT FAKÜLTESİ

15 Temmuz Hain Darbe Girişimi Dini Boyutuyla Ele Alındı.

Bu sene üçüncüsü gerçekleştirilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri çerçevesinde; Aziz milletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin hain darbe girişimi karşısında gösterdiği onurlu duruşunu ve milletimizin demokrasiye olan inancını anlatmak amacıyla konferans düzenlendi.

Fakültemiz Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sayın Muzaffer BARLAK tarafından, Sinop İli Merkez Ortaokul, Ortaöğretim idarecileri ve öğretmenleri ile Merkez İlkokullarında görevli idarecilere yönelik gerçekleştirilen konferans, Sinop İl Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Sayın Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer BARLAK, 15 Temmuz Hain Darbe Girişiminin Dini Boyutunu ele aldığı konuşmasında  FETÖ’nün İslamiyet’in doğrularını tahrip eden, örgütün çıkarlarına göre dini gerçekleri çarpıtan ve tabanına içi boşaltılmış, örgüt ideolojisine göre kurgulanmış bir inanç sistemi  sunduğunu vurguladı. İslami naslar içerisinde şiddet eksenli muhalif hareketleri teşvik eden hiçbir hüküm bulunmadığını, aksine gerek Kur'an'da gerekse hadislerde müslüman bireylerin yöneticilerine itaat etmeye yönlendirildiklerini söyledi. Bu doğrultuda Kur’an’da dini hükümlerin açık olduğuna ve bu hükümlerde ekleme, çıkarma veya değiştirmeler yapılmasının reddine değindi. Bu çerçevede dini kendi yorumları ile saptırarak anlatan kişi ve gruplardan sakınılması gerektiğini ifade etti.

Kalite